Η οπτική ψευδαίσθηση που αποκαλύπτει αν σε ξεγελούν εύκολα – «Εσύ τι βλέπεις πρώτο;»

Μια οπτική ψευδαίσθηση που υποτίθεται ότι αποκαλύπτει αν ο θεατής ξεγελιέται εύκολα ή όχι κάνει θραύση στο TikTok. Το που περιγράφει λεπτομερώς αυτό το τεστ έχει συγκεντρώσει πάνω από 930.000 προβολές, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που δοκιμάζουν αν είναι εύπιστοι.

«Τι βλέπεις πρώτo;», ρωτάει ο @psychologylove100 στη λεζάντα του κλιπ, το οποίο φαίνεται να δείχνει μια υποβρύχια σκηνή.

Αν η απάντηση ήταν «ψάρια και δύτες», η «αντίληψη του θεατή δεν είναι πολύ βαθιά» και «συχνά τείνει να βασίζεται στο εξώφυλλο του βιβλίου», σύμφωνα με το βιντεάκι.

«Γι’ αυτό και ξεγελιέστε τόσο εύκολα από τους ανθρώπους», λέει ο αφηγητής.

Βέβαια, υπάρχει και ένα… θετικό στοιχείο. Ο αφηγητής εξηγεί ότι αυτοί οι λεγόμενοι παρατηρητές επιφανειακού επιπέδου είναι «λογικοί και ορθολογικοί» άνθρωποι που κρίνουν τους ανθρώπους από τον τρόπο που τους συμπεριφέρονται.

«Δεν θέλετε να φτάσετε στο βάθος των πραγμάτων, προτιμώντας να κοιτάτε τη δουλειά σας», εξηγεί ο @psychologylove100. προσθέτει ότι η αυτοπεποίθηση αυτής της κατηγορίας παρατηρητών είναι υψηλή και έχουν ένα «σκληροτράχηλο» στυλ προσωπικότητας.

Συνοψίζοντας, ενώ αυτό το άτομο μπορεί να μην βλέπει το δάσος, αναζητά «δύναμη και κατανόηση» και νοιάζεται για τους κοντινούς του ανθρώπους, παρά το γεγονός ότι δεν αποδίδει σημασία σε όλους όσους συναντά.

Παρ’…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο