Η οθόνη της BOE για το iPhone του 2023 αναμένεται να ασκήσει πίεση στην LG

Σάββατο, 20/11/2021 · Αντώνης Γιαγδζόγλου

Νέα έκθεση που κυκλοφόρησε σήμερα υπονοεί ότι οι οθόνες που προορίζονται για τη σειρά iPhone του 2023 θα μπορούσαν να ασκήσουν σημαντική πίεση στο μερίδιο αγοράς της LG Display.

Σύμφωνα με έρευνα της UBI, την οποία είδε το The Elec, η BOE μετατρέπει τρία από τα εργοστάσιά της σε εγκαταστάσεις που θα κατασκευάζουν πάνελ OLED για την Apple. Μέχρι τώρα, η BOE κατασκεύαζε πάνελ OLED για το iPhone 12 και το iPhone 13 σε δύο εργοστάσια στην Κίνα, αντιπροσωπεύοντας μόλις το 10 τοις εκατό όλων των οθονών iPhone για το 2021.

Μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2022, η BOE θα επεκταθεί για να φτάσει σε παραγωγική ικανότητα 144.000 υποστρωμάτων το μήνα, από μόλις 96.000 που έχει τώρα.  Αυτή η επέκταση θα ξεπεράσει την τρέχουσα παραγωγική ικανότητα της Samsung Display των 140.000 υποστρωμάτων ανά μήνα, μετατρέποντας τη ΒΟΕ σε σοβαρό ανταγωνιστή.

Το γεγονός ότι η BOE παίρνει μεγαλύτερο μερίδιο της προσφοράς οθονών iPhone θα μπορούσε να αποτελέσει ιδιαίτερη απειλή και για την LG Display, από τη στιγμή που η Apple είναι ο μοναδικός πελάτης της για πάνελ OLED 6ης γενιάς, σε αντίθεση…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο