Η Νότια Ντακότα απαγορεύει το TikTok σε συσκευές που παρέχει η πολιτεία

(Credit: Getty Images/Tolga Akmen/AFP)

Η κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα, Kristi Noem, υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα αυτή την εβδομάδα, μέσω του οποίου απαγορεύεται σε κυβερνητικούς υπαλλήλους, γραφεία και εξωτερικούς συνεργάτες να χρησιμοποιούν το TikTok σε συσκευές που τους παρέχει η πολιτεία.

Η Noem προχώρησε στην εισαγωγή του διατάγματος ως απάντηση σε αυτό που η ίδια αποκάλεσε «αυξανόμενη απειλή της ασφάλειας της χώρας». Ο κίνδυνος αυτός παρουσιάζεται εξαιτίας του TikTok, καθώς θεωρείται ότι χρησιμοποιείται από το κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας για να συλλέγονται δεδομένα χρηστών. Το TikTok ανήκει στην Bytedance, που εδρεύει στο Πεκίνο.

«Η Νότια Ντακότα δε θα είναι μέρος των επιχειρήσεων κατασκοπείας από έθνη μου μας μισούν,» είπε η Noem. «Το κινεζικό κομμουνιστικό κόμμα χρησιμοποιεί πληροφορίες που συλλέγει στο TikTok για να χειραγωγήσει τον αμερικανικό λαό, και συλλέγουν δεδομένα από τις συσκευές που έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα.»

Η ντιρεκτίβα, που θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, απαγορεύει στους δημοσίους υπαλλήλους να έχουν πρόσβαση στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης-το οποίο έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως (με τουλάχιστον 135 εκατομμύρια εξ αυτών να βρίσκονται στις ΗΠΑ)-σε κινητά,…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο