Η Νότια Κορέα θα ερευνήσει ξανά τις Google και Apple για τις πληρωμές εντός εφαρμογών

Η Επιτροπή Επικοινωνιών της Κορέας (KCC) αναφέρει ότι θα ξεκινήσει η έρευνα για τις εταιρείες, όπως και για το One Store marketplace που επεκτάθηκε πρόσφατα πέρα ​​από τη Νότια Κορέα, για να «εντοπίσει παραβιάσεις που πιθανόν πραγματοποιούνται από πλατφόρμες που φιλοξενούν εφαρμογές» και λειτουργούν εντός της χώρας.

Η Νότια Κορέα ψήφισε ένα νομοσχέδιο που απαιτεί από τις συγκεκριμένες πλατφόρμες, να επιτρέπουν στους δημιουργούς των εφαρμογών, να μπορούν να υιοθετήσουν εναλλακτικές λύσεις πληρωμής. Με αυτόν τον τρόπο η Google, η Apple και άλλες εταιρείες θα απολέσουν σημαντικό μέρος των εσόδων που προέρχονται από τις εφαρμογές τρίτων.

Το νομοσχέδιο δεν έδωσε απλώς την δυνατότητα στους δημιουργούς να χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους πληρωμών, αλλά απαγορεύει στις Google, Apple και σε άλλες εταιρείες ,να κινούνται εναντίον τους είτε έμμεσα είτε άμεσα. Σε αυτό το σημείο θα εστιάσει και η έρευνα της KCC.

Η επιτροπή θέλει να προσδιορίσει εάν οι εταιρείες δυσκολεύουν σκόπιμα τους προγραμματιστές να επιλέξουν εναλλακτικές λύσεις πληρωμής στις εφαρμογές τους, ή το κάνουν έτσι ώστε αυτές οι εφαρμογές να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να περάσουν από τη διαδικασία…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο