Η Νότια Κορέα ανοίγει τον δρόμο για εναλλακτικές μορφές πληρωμών στα Play Store και App Store

Το νομοσχέδιο που ψήφισε η Νότια Κορέα, απαιτεί από τις Apple και Google να επιτρέπουν στους προγραμματιστές τις πληρωμές μέσω τρίτων, σε εφαρμογές που διανέμονται μέσω των App Store και Play Store.

Σύμφωνα με την The Wall Street Journal, η τροποποίηση του νόμου περί τηλεπικοινωνιακών επιχειρήσεων δεν επιτρέπει επίσης στις εταιρείες “να καθυστερήσουν αδικαιολόγητα την έγκριση εφαρμογών ή να τις διαγράψουν από την αγορά” εάν αποφασίσουν να εφαρμόσουν εναλλακτικές λύσεις πληρωμών για ψηφιακά προϊόντα. Η Κορεατική Επιτροπή Επικοινωνιών θα μπορεί ακόμη να επιβάλει πρόστιμο στην Apple και την Google έως και 3% των εσόδων τους στη Νότια Κορέα, εάν δεν ακολουθήσουν τους κανόνες.

Η Apple έχει επικριθεί ιδιαίτερα για τον έλεγχο που ασκεί στους προγραμματιστές μέσω των πολιτικών της στο App Store, καθώς παίρνει το 30% από τις ψηφιακές αγορές από προεπιλογή και δεν επιτρέπει στους προγραμματιστές να προωθούν άλλες μορφές πληρωμής.

Αυτό πιθανόν να δυσκολεύει τους χρήστες iOS να έχουν premium συνδρομές σε ορισμένες υπηρεσίες για παράδειγμα, μειώνοντας ταυτόχρονα τα έσοδα του προγραμματιστή. Τέτοιου είδους περιορισμοί ισχύουν και στο Play Store, αλλά είναι πιο εύκολο…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο