Η μητρική του Tinder Match Group μηνύει την Google για την επεξεργασία των πληρωμών της στο Play Store

(Photo: JGI/Jamie Grill/Getty Images)

Ο όμιλος διαδικτυακών γνωριμιών Match Group κάνει μήνυση στην Google για το σύστημα χρέωσης του Play Store, ισχυριζόμενος ότι η “κυριαρχία και η αντιανταγωνιστική συμπεριφορά” της εταιρείας παραβιάζει τους ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς αντιμονοπωλιακούς νόμους.

Η αγωγή (PDF) επικεντρώνεται σε μια πολιτική που σχεδιάζει να εφαρμόσει η Google τον επόμενο μήνα, η οποία θα απαιτούσε από όλους τους προγραμματιστές Android να επεξεργάζονται πληρωμές ψηφιακών αγαθών και υπηρεσιών μέσω του συστήματος χρέωσης του Play Store. Η απαίτηση έρχεται σε αντίθεση με ό,τι ο κάτοχος του Match Group του Tinder, OkCupid και του Hinge ισχυρίζεται ότι η Google συμφώνησε προηγουμένως, συγκεκριμένα, ότι εάν το Match ενεργοποιούσε τις αγορές εντός εφαρμογής, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα δικά της συστήματα πληρωμών.

“Πριν από δέκα χρόνια, το Match Group ήταν συνεργάτης της Google. Δεν είμαστε όμηροι της” αναφέρεται στην αγωγή, υποστηρίζοντας ότι η Google έχει αρχίσει προληπτικά να απορρίπτει ενημερώσεις εφαρμογών και απειλεί να αφαιρέσει τις εφαρμογές του από το Play Store, εάν το Match δεν συμμορφωθεί με επερχόμενο αλλαγή πολιτικής.Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο