Η Κίνα δεν αφήνει την Tencent να ενημερώσει εφαρμογές

Η Tencent φαίνεται να έχει προσελκύσει την οργή της κινεζικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία έχει ανασταλεί επ’ αόριστον από την έκδοση ενημερώσεων σε περισσότερες από 170 εφαρμογές και παιχνίδια.

Η South China Morning Post αναφέρει ότι η κινεζική κυβέρνηση δεν δημοσίευσε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την απαγόρευση, την οποία εξέδωσε στις 24 Νοεμβρίου, αλλά η Tencent επιβεβαίωσε έμμεσα την κατάσταση λέγοντας σε μια δήλωση ότι συμμορφωνόταν με μια έρευνα για το λογισμικό της.

«Εργαζόμαστε συνεχώς για να βελτιώσουμε τις δυνατότητες προστασίας των χρηστών εντός των εφαρμογών μας», είπε στη South China Morning Post, «και επίσης έχουμε τακτική συνεργασία με σχετικές κρατικές υπηρεσίες για να διασφαλίσουμε τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς. Οι εφαρμογές μας παραμένουν λειτουργικές και διαθέσιμες για λήψη».

Ωστόσο, η μη δυνατότητα κυκλοφορίας ενημερώσεων στο λογισμικό της σημαίνει ότι η Tencent δεν μπορεί να εισαγάγει νέες δυνατότητες, να διορθώσει σφάλματα ή να διορθώσει ευπάθειες που ανακαλύφθηκαν στις εφαρμογές. Αυτό είναι ένα πρόβλημα για μια εταιρεία που, σύμφωνα με την αναφορά, προσφέρει περισσότερες από 70 εφαρμογές καθώς και 100 και πλέον παιχνίδια για κινητά.

Το WeChat…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο