Η Ινδία αρχίζει να ερευνά τους κανόνες που αφορούν τις πληρωμές στο App Store

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ινδίας (CCI) έχει ξεκινήσει έρευνα με στόχο να διαπιστώσει εάν οι απαιτήσεις που έχει η Apple από τους iOS developers είναι αντί-ανταγωνιστικές ή όχι.

Σύμφωνα με το Reuters, η CCI δηλώνει πως: “είναι πεπεισμένη ότι έχει γίνει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον της Apple η οποία απαιτεί έρευνα”. Σύμφωνα πάλι με το ξένο μέσο ενημέρωσης, η CCI εξετάζει τις πολιτικές της εταιρείας μετά από καταγγελίες από τον οργανισμό ονόματι Together We Fight Society.

Ο πρόεδρος του οργανισμού είπε τον Σεπτέμβριο στο The Hindu BusinessLine ότι η καταγγελία τους υπογραμμίζει την ιδιότροπη φύση της πολιτικής του App Store που μπορεί να οδηγήσει είτε σε αναστολή ή κατάργηση των εφαρμογών από το ψηφιακό κατάστημα ενώ οι ίδιοι κανόνες δεν εφαρμόζονται σε εφαρμογές τις Apple, όπως το Apple Maps ή το Apple Music.

Αυτό που ανησυχούσε περισσότερο τον οργανισμό ήταν ο φόρος του 30%, που λαμβάνει η Apple από τις αγορές (ο φόρος για developers που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις είναι στο 15%), καθώς και πρόσθετους περιορισμούς που εμποδίζουν τους developers να ενημερώνουν τους χρήστες…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο