Η εφαρμογή Waymap καθοδηγεί άτομα με προβλήματα όρασης στους σταθμούς του μετρό της Ουάσιγκτον

Μόλις κυκλοφόρησε μια νέα εφαρμογή για κινητά, που βοηθά άτομα με προβλήματα όρασης και τυφλούς, να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε τρεις σταθμούς του μετρό της Ουάσιγκτον.

Ο Οργανισμός Συγκοινωνιών της Μητροπολιτικής Περιοχής της Ουάσιγκτον (WMATA), συνεργάστηκε με το Waymap που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να προσφέρει ηχητική πλοήγηση στους σταθμούς του μετρό Brookland, Silver Spring και Braddock Road.

Μόλις γίνει λήψη των χαρτών στο κινητό σας, το Waymap δεν απαιτεί εξωτερικά σήματα όπως GPS ή Bluetooth. Αντίθετα, η δωρεάν εφαρμογή χρησιμοποιεί αισθητήρες που είναι διαθέσιμοι σε ένα smartphone για να μετρήσει την κίνηση, την κατεύθυνση και το υψόμετρο, ώστε να παρέχει οδηγίες βήμα προς βήμα.

Το Waymap θα αναπτυχθεί σε φάσεις, με στόχο να φτάσει σε τουλάχιστον 30 τρένα και 1.000 στάσεις λεωφορείων μέχρι τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο υπέδειξε μια ημερομηνία “αρχές 2023” για κυκλοφορία σε όλο το Μετρό.

«Στόχος μας είναι να παρέχουμε στους πελάτες μας αξιόπιστες υπηρεσίες», δήλωσε ο Christiaan Blake, Διευθύνων Σύμβουλος υπηρεσιών προσβασιμότητας της WMATA, σε συνέντευξη Τύπου όπως αναφέρει το…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο