Η εφαρμογή καταγραφής περιόδου Flo προσθέτει “Ανώνυμη λειτουργία” μετά την ανατροπή του Roe v. Wade

(Flo)

Η εφαρμογή καταγραφής της εμμήνου ρύσεως Flo κυκλοφορεί μια νέα “ανώνυμη λειτουργία” για την εφαρμογή iOS, που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τις πληροφορίες των ανθρώπων από τα αδιάκριτα βλέμματα των αρχών επιβολής του νόμου.

Πρόσφατα, το Flo ξεκίνησε να προσφέρει την ανώνυμη λειτουργία, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή χωρίς να συνδέουν τα προσωπικά τους στοιχεία —συμπεριλαμβανομένου του ονόματος, του email και της διεύθυνσης IP— με τη δραστηριότητά τους.

Ο Flo ανακοίνωσε αρχικά τη λειτουργία τον Ιούνιο ως απάντηση στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ανατρέψει την προηγούμενη νομοθεσία Roe v. Wade, η οποία προστάτευε τα δικαιώματα των αμβλώσεων στις ΗΠΑ. Έκτοτε, τουλάχιστον 12 πολιτείες έχουν απαγορεύσει την ιατρική διαδικασία, γεγονός που έχει πυροδοτήσει ανησυχία πως οι εισαγγελείς και η αστυνομία θα κυνηγήσουν όσους ζητούν άμβλωση, ζητώντας προσωπικά δεδομένα από εταιρείες τεχνολογίας.

Το Flo είναι μεταξύ των period-tracking apps που μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες να κρατούν λεπτομερή αρχεία καταγραφής του εμμηνορροϊκού κύκλου τους, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης εγκυμοσύνης. Παρόλο που η εταιρεία δεν πουλά καμία πληροφορία…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο