Η εκπαίδευση σε μια νέα εποχή

Τα ευρυζωνικά δίκτυα και ιδιαίτερα η κινητή τηλεφωνία, από τα πρώτα χρόνια της εμφάνισής της μέχρι και σήμερα, έχει φέρει ριζικές αλλαγές στη ζωή των ανθρώπων, διευκολύνοντας πολλές πτυχές της καθημερινότητάς τους. Δεν θα ήταν, μάλιστα, υπερβολή να πούμε ότι έχει γίνει συνώνυμο της εξέλιξης, της προόδου και της καινοτομίας. Και πράγματι, η κινητή τηλεφωνία με την πάροδο του χρόνου προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες, εξελίσσεται διαρκώς και παράλληλα εξελίσσει και τους χρήστες της.

Αυτή η εξέλιξη αφορά σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας και γίνεται ακόμα πιο σημαντική όταν επηρεάζει τομείς καθοριστικούς, όπως η εκπαίδευση. Ειδικά σε μία εποχή όπου η πανδημία ανάγκασε το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας, και όχι μόνο, να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Σε ένα τέτοιο μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η εκπαίδευση βρήκε σύμμαχο την κινητή τηλεφωνία και γενικά τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα.

Με την εδραίωση της τηλεκπαίδευσης ως εναλλακτικό μέσο προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού στο εκπαιδευτικό σύστημα, δόθηκε η ευκαιρία σε μαθητές και δασκάλους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες των συσκευών τους και των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, κάνοντας εφικτή τη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Μέσω ενός κινητού τηλεφώνου ή tablet ακόμα και ένας μαθητής που βρίσκεται εκτός σπιτιού ή σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο, χωρίς πρόσβαση είτε λόγω…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο