Η Γερμανία κρίνει παράνομη την νέα πολική απορρήτου του WhatsApp διατάζοντας το Facebook να την αποσύρει


(Photo Illustration by Thiago Prudêncio/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Σύμφωνα με τις Γερμανικές αρχές η νέα πολιτική απορρήτου του Facebook για το WhatsApp είναι παράνομη.

Τις προηγούμενες μέρες, ο εντεταλμένος της τοπικής κυβέρνησης του Αμβούργου για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και την Ελευθερία της Πληροφορίας διέταξε το Facebook να σταματήσει να επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του WhatsApp, αναφέροντας ότι οι όροι στην πολιτική του απορρήτου είναι προβληματικοί και αντιφατικοί.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ζητάει από τους χρήστες του να αποδεχθούν τους νέους κανόνες έως της 15 Μαΐου, αναφέροντας συγχρόνως ότι δεν θα παρατηρηθούν αλλαγές στις προσωπικές τους συνομιλίες. Αντ ‘αυτού, οι ενημερωμένοι όροι αφορούν περισσότερο την ενδυνάμωση των δικαιωμάτων του Facebook να μπορεί να διαχειριστεί τα μηνύματά που ανταλλάσσουν με τις επιχειρήσεις μέσω της εφαρμογής.

Ωστόσο η Γερμανική πλευρά ανησυχεί ότι με τους νέους όρους δίνεται στο Facebook η δυνατότητα να μεταφέρει τα δεδομένα που συλλέγει σε τρίτους. “Δεν υπάρχει σαφής νομική βάση ότι η επεξεργασία των δεδομένων θα γίνεται αποκλειστικά μόνο από αυτό, ανεξάρτητα από την τρέχουσα συγκατάθεση του WhatsApp για τους όρους…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο