ΗΠΑ: 10χρονη πέθανε από το «Blackout Challenge» στο TikTok – Η οικογένεια μήνυσε την πλατφόρμα

Ένα τραγικό γεγονός σημειώθηκε στις ΗΠΑ, καθώς ένα 10χρονο παιδί έχασε την ζωή του, εξαιτίας του «Blackout Challenge» το οποίο είδε στο TikTok, με τους γονείς του κοριτσιού να κάνουν μήνυση κατά της γνωστής πλατφόρμας.

Όπως αναφέρει η dailymail.co.uk, το περιστατικό έγινε στις 7 Δεκεμβρίου στη Φιλαδέλφεια, όταν οι γονείς της 10χρονης Nylah Anderson, την εντόπισαν αναίσθητη μέσα στην ντουλάπα. Το κορίτσι αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύτηκε στην εντατική για πέντε μήνες, όμως δυστυχώς κατέληξε.

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, η οικογένεια του παιδιού κατηγορεί την πλατφόρμα, καθώς υποστηρίζει ότι ο αλγόριθμος προώθησε ελαττωματικό προϊόν μέσω της σελίδας «for you», καθώς το «Blackout Challenge» θεωρείται επικίνδυνο, με αρκετά παιδιά να χάνουν την ζωή τους. «Ο αλγόριθμος αποφάσισε ότι το θανατηφόρο Blackout Challenge ταίριαζε και πιθανότατα θα ενδιέφερε την 10χρονη Nylah Anderson. Ως αποτέλεσμα, πέθανε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μήνυση.

Η μητέρα της Nylah Anderson μιλάει στους δημοσιογράφους, μετά το τραγικό γεγονός:

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα, το TikTok ανέφερε ότι «αυτό το ανησυχητικό challenge, για το οποίο άνθρωποι φαίνεται να μαθαίνουν από άλλες πηγές πέραν του TikTok, υπήρχε πολύ πριν από την πλατφόρμα μας».

Τι είναι…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο