ΗΠΑ: Φόβοι για την ασφάλεια του νέου «χρυσού κοριτσιού» της γυμναστικής

Το κολέγιο LSU (Louisiana State University), ένα από τα ιδρύματα που έχουν τη μεγαλύτερη αθλητική παράδοση στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως θα ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την ομάδα γυμναστικής εξαιτίας του παροξυσμού που προκαλεί η παρουσία της Ολίβια Νταν, της 20χρονης γυμνάστριας που χαρακτηρίζεται το νέο «χρυσό κορίτσι» του αθλήματος, όχι μόνο για τις αθλητικές ικανότητές της, αλλά και για την εμφάνισή της.

Η Νταν θεωρείται η δεύτερη πιο διάσημη αθλήτρια που έχει φορέσει τα χρώματα του LSU τα τελευταία χρόνια, μετά από τον επικοντιστή-φαινόμενο από τη Σουηδία, Αρμάν Ντουπλάντις. Έγινε γνωστή μέσα από τα social media και δη το TikTok. Συνολικά σε όλες τις πλατφόρμες πλησιάζει στους 15 εκατομμύρια followers και πλέον με τα κολέγια να επιτρέπουν υπό συνθήκες στους αθλητές να βγάζουν χρήματα από εμπορικές συμφωνίες, η 20χρονη είναι ήδη εκατομμυριούχος, βγάζοντας περισσότερα λεφτά από κάθε άλλον αθλητή ή αθλήτρια κολεγίου στις ΗΠΑ – ακόμη και από πιο δημοφιλή αθλήματα όπως το αμερικάνικο ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το LSU έχει να κάνει με την… τρέλα που επικρατεί στα γήπεδα, κυρίως εκτός έδρας, από τους φοιτητές που θέλουν να τη δουν όχι γιατί τους ενδιαφέρει το…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο