ΗΠΑ: Πρόσφυγες Ροχίνγκια μηνύουν το Facebook

Αγωγή εναντίον του Facebook κατέθεσαν πρόσφυγες Ροχίνγκια, κατηγορώντας τον κολοσσό του διαδικτύου οτι επέτρεψε τη διασπορά «μηνυμάτων μίσους» με στόχαστρο τη μουσουλμανική μειονότητα

Πρόσφυγες Ροχίνγκια προσέφυγαν εναντίον του Facebook χθες Δευτέρα ζητώντας αποζημίωση ύψους 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο κατηγορούν ότι επέτρεψε να προωθηθούν στην πλατφόρμα του μηνύματα μίσους εναντίον της μειονότητάς τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Η αγωγή κατατέθηκε σε δικαστήριο της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ, όπου έχει την έδρα της η εταιρεία του Facebook, και αναφέρει ότι οι αλγόριθμοι που χρησιμοποίησε ο τεχνολογικός όμιλος επέτρεψαν την εξάπλωση της παραπληροφόρησης και των ακραίων ιδεολογιών που μετατράπηκαν σε βίαιες πράξεις στον πραγματικό κόσμο.

«Το Facebook μοιάζει με ένα ρομπότ προγραμματισμένο με μία και μόνη αποστολή: να αναπτύσσεται», αναφέρεται στην προσφυγή. «Η αναμφισβήτητη αλήθεια είναι ότι η ανάπτυξη του Facebook, που τροφοδοτήθηκε από το μίσος, τον διχασμό και την παραπληροφόρηση, άφησε πίσω της εκατοντάδες χιλιάδες κατεστραμμένες ζωές Ροχίνγκια», προσθέτει.

Οι περισσότεροι Ροχίνγκια, μια μουσουλμανική μειονότητα απάτριδων, βρήκαν καταφύγιο στο Μπανγκλαντές από το 2017 και μετά λόγω των διώξεων που υπέστησαν στη Μιανμάρ, μια κυρίως βουδιστική χώρα, από τις ένοπλες δυνάμεις. Εκτιμάται ότι 10.000 Ροχίνγκια φονεύθηκαν…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο