ΗΠΑ: Οι μαζικές απολύσεις και ο «πονοκέφαλος» των κολοσσών τεχνολογίας

Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram ανακοίνωσε οτι θα απολύσει 11.000 υπαλλήλους της, ή περίπου το 13% του εργατικού δυναμικού της, για πρώτη φορά από την ίδρυση του κολοσσού. Είχαν προηγηθεί ανάλογες κινήσεις και από άλλους «γίγαντες» του διαδικτύου

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη στους εργαζόμενους του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης πρόγραμμα απολύσεων: η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, θα διώξει 11.000 υπαλλήλους της, ή περίπου το 13% του εργατικού δυναμικού της. «Σήμερα, μοιράζομαι κάποιες από τις πιο δύσκολες αλλαγές που έχουμε κάνει στην ιστορία της Meta», ανέφερε στο μήνυμα προς τους εργαζόμενους ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

«Αποφάσισα να μειωθεί το μέγεθος της ομάδας μας κατά περίπου 13% και να αφήσω 11.000 από τους ταλαντούχους εργαζομένους μας να φύγουν».

Οι απολύσεις αυτές αφορούν όλους ανεξαιρέτως τους τομείς της επιχείρησης: τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram, την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp, καθώς και τη διεύθυνσή της που αναπτύσσει το λεγόμενο metaverse, το «εικονικό σύμπαν» που παρουσιάζεται ως το μέλλον του διαδικτύου.

Στην επιστολή του, ο κ. Ζούκερμπεργκ αναφέρει επίσης ότι οι προσλήψεις νέων εργαζομένων θα παγώσουν ως το τέλος του Μαρτίου του 2023….

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο