ΗΠΑ: Η Δικαιοσύνη απαλλάσσει τους τεχνολογικούς κολοσσούς από ευθύνες για τρομοκρατικές επιθέσεις

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο δικαίωσε με την απόφασή του την Google, το Facebook και το Twitter, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει στην ευρύτερη συζήτηση για τον αμφιλεγόμενο νόμο που τις προστατεύει εδώ και περίπου ένα τέταρτο του αιώνα από δικαστικές διώξεις για το περιεχόμενο που αναρτούν στο διαδίκτυο.

Δεν οφείλουν να καταβάλουν αποζημιώσεις σε συγγενείς θυμάτων τρομοκρατικών ενεργειών οι κολοσσοί της τεχνολογίας, που κατηγορούνται ότι βοήθησαν το Ισλαμικό Κράτος να διαδώσει την προπαγάνδα του, σύμφωνα με την αμερικανική Δικαιοσύνη.

Πιο αναλυτικά, το Ανώτατο Δικαστήριο δικαίωσε με την απόφασή του την Google, το Facebook και το Twitter, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει στην ευρύτερη συζήτηση για τον αμφιλεγόμενο νόμο που τις προστατεύει εδώ και περίπου ένα τέταρτο του αιώνα από δικαστικές διώξεις για το περιεχόμενο που αναρτούν στο διαδίκτυο.

Δύο διαφορετικές υποθέσεις εξέταζαν οι εννέα δικαστές. Η πρώτη αφορά την υπόθεση του θανάτου μίας νεαρής Αμερικανίδας, η οποία σκοτώθηκε στις επιθέσεις το 2015 στο Παρίσι και οι γονείς της στράφηκαν κατά της Google, της μητρικής εταιρείας του YouTube, καθώς υποστήριξαν ότι η εταιρεία στήριζε το Ισλαμικό Κράτος, καθώς πρότεινε ορισμένα…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο