ΗΠΑ: Ζευγάρι «επιχειρηματιών τεχνολογίας» επιχείρησε να ξεπλύνει 4,5 δισ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα


Χειροπέδες σε ένα παντρεμένο ζευγάρι πέρασαν αστυνομικοί στο Μανχάταν με την κατηγορία ότι προσπάθησαν να ξεπλύνουν περίπου 4,5 δισ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα που είχαν κλαπεί κατά τη διάρκεια ενός τεράστιου χακαρίσματος το 2016. Ο τρόπος δράσης του 34χρονου Ίλια Λιχτενστάιν και της 31χρονης συζύγου του, Χίδερ Μόργκαν, παραπέμπει στο πιο διάσημο ζευγάρι παρανόμων στην Ιστορία, τους Αμερικανούς Μπόνι και Κλάιντ.  Μόνο που ο Ίλια και η Χίδερ φέρεται να διέπραξαν έγκλημα τελευταίας τεχνολογίας… ζευγαρι Οι δύο Αμερικανοί, όπως δήλωσαν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς, κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να ξεπλύνουν έσοδα από 119.754 bitcoin που υπεξαιρέθηκαν όταν ένας χάκερ παραβίασε τα συστήματα της πλατφόρμας εικονικής ανταλλαγής νομισμάτων «Bitfinex».

Τα κλεμμένα κρυπτονομίσματα φέρεται να μεταφέρθηκαν σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι που ελέγχεται από τον Λιχτενστάιν, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως «επιχειρηματία τεχνολογίας, προγραμματιστή και επενδυτή» στον λογαριασμό του στο LinkedIn.

Αυτός και η σύζυγός του, αυτοαποκαλούμενη «επιχειρηματίας πολλαπλών ιδεών» και «σουρεαλίστρια ράπερ»-δημιουργός, μετέφεραν τα κεφάλαια στους λογαριασμούς τους μέσω «μιας περίπλοκης διαδικασίας ξεπλύματος χρήματος», ανέφεραν οι εισαγγελείς.

ραπερραπερ1

Το αμερικανικό…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο