Ζούκερμπεργκ όπως… Μασκ: Προ των πυλών οι μαζικές απολύσεις στο Meta

Κύμα απολύσεων και στην εταιρεία Meta, έπειτα από τις χιλιάδες απομακρύνσεις εργαζομένων στο Twitter.

Ημέρα απολύσεων αναμένεται να είναι η Τετάρτη 9 Νοεμβρίου για τους εργαζόμενους στην εταιρεία Meta του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στην οποία υπάγεται το Facebook και το Instagram, θα ανακοινώσει περίπου στις 6 το πρωί της Τέταρτης (ώρα ΉΠΑ) την απομάκρυνση εκατοντάδων υπαλλήλων κυρίως από τους τομείς της προσέλκυσης ανθρώπινου δυναμικού και της εκπόνησης επιχειρηματικών σχεδίων.

Ο Ζούκερμπεργκ είπε ότι ήταν υπεύθυνος για την ύφεση της εταιρείας, σύμφωνα με την εφημερίδα και παράλληλα δήλωσε ότι ευθυνεται για τον υπερβολικό αριθμό στην εταιρεία. Η Meta, υπολογίζεται ότι διέθετε περισσότερους από 87.000 υπαλλήλους στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της Meta, Λόρι Γκόλερ, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι που θα χάσουν τη δουλειά τους θα λάβουν τουλάχιστον τέσσερις μήνες μισθό ως απόλυση, ανέφερε η WSJ.

Το Meta αποτιμήθηκε τον περασμένο μήνα στα 270 δισεκατομμύρια δολάρια από πάνω από 1 τρις ​​δολάρια πέρυσι. Ο Ζούκερμπεργκ είπε ότι η εστίαση της εταιρείας θα είναι στο εξής στην τροφοδοσία τεχνητής νοημοσύνης για το Instagram Reels,…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο