Ζούκερμπεργκ: Πώς ονόμασε το τρίτο του παιδί

Έγινε πατέρας για τρίτη φορά o Μαρκ Ζούκερμπεργκ – Οι πρώτες φωτογραφίες της νεογέννητης κόρης του

25 SHARES

Θαυμαστής της Αρχαίας Ρώμης και της ιστορίας της φαίνεται ότι είναι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αφού δίνει στα παιδιά του ονόματα ιστορικών προσώπων της ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Ειδικότερα, ο ιδρυτής του Facebook ανακοίνωσε χθες (24/3) τη γέννηση του τρίτου του παιδιού, αποκαλύπτοντας ότι το ονόμασαν, Αυρηλία.

Επίσης η πρώτη κόρη του 38χρονου μεγιστάνα των social media ονομάζεται Μαξίμα, μια παραλλαγή του λατινικού ονόματος Μάξιμος. Η δεύτερη κόρη του ονομάζεται Αυγούστα με προφανή αναφορά στον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αύγουστο Καίσαρα, τον οποίο ο Ζούκερμπεργκ έχει χαρακτηρίσει ως μία από τις «πιο συναρπαστικές» μορφές της ιστορίας.

Σε συνέντευξή του στο New Yorker το 2018, ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι άρχισε να ενδιαφέρεται για την Αρχαία Ρώμη ενώ σπούδαζε λατινικά στο λύκειο.

Mάλιστα, έλεγε το 2018, ότι η Αρχαία Ρώμη κατέκτησε μια ισόβια γοητεία για τον ίδιο, πρώτα λόγω της γλώσσας. «Μοιάζει πολύ με τον προγραμματισμό ή τα μαθηματικά, και έτσι το εκτίμησα αυτό» και στη συνέχεια λόγω της ιστορίας, σημείωσε.Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο