Ζούκερμπεργκ: Προχωρά σε 10.000 απολύσεις η Meta

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε σε ανάρτησή του ότι η εταιρεία θα απολύσει 10.000 υπαλλήλους, καθώς η συνεχίζει να χάνει τη δυναμική της και να περιορίζει τα έξοδα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.

1 SHARES

Η μητρική εταιρεία Meta του Facebook επιβεβαίωσε ότι θα περικόψει 10.000 θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες, πέρα ​​από τις 11.000 που περικόπηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο, συρρικνώνοντας τον αριθμό του προσωπικού της κατά 13%.

Συνολικά, οι περικοπές αντιπροσωπεύουν λίγο λιγότερο από το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της εταιρείας των 86.000 ατόμων. Ο ιδρυτής της Μαρκ Ζούκερμπεργκ έκανε την ανακοίνωση στη σελίδα του στο Facebook, κοινοποιώντας το εσωτερικό υπόμνημα που έστειλε στους υπαλλήλους του.

Στις ΗΠΑ, οι ομάδες στρατολόγησης θα είναι οι πρώτες που θα δουν τις θέσεις εργασίας να μειώνονται. Στις τεχνολογικές ομάδες οι περικοπές στις θέσεις εργασίας θα ξεκινήσουν στα τέλη Απριλίου και στους επιχειρηματικούς κλάδους από τον Μάιο.

«Συνολικά, αναμένουμε να μειώσουμε το μέγεθος της ομάδας μας κατά περίπου 10.000 άτομα και να κλείσουμε περίπου 5.000 επιπλέον ανοιχτούς ρόλους που δεν έχουμε προσλάβει ακόμη. Θα είναι δύσκολο…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο