ΕΦΚΑ: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο εκσυγχρονισμού


Πρόσληψη νέων διευθυντών από τον ιδιωτικό τομέα με αμοιβή 7.000 ευρώ μικτά το μήνα, κίνητρα για τους άριστους υπαλλήλους (πριμ εως 7.800 ευρώ ετησίως) και αυστηρές κυρώσεις για τους μη αποτελεσματικούς προβλέπει το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή.

Δείτε εδώ το νομοσχέδιο

Το σχέδιο νόμου που επικεντρώνεται σε 8 ριζικές αλλαγές αποσκοπεί στη βελτίωση της λειτουργίας ενός από τους μεγαλύτερους δημόσιους Οργανισμούς της χώρας τον οποίο ο υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης έχει χαρακτηρίσει τη μεγαλύτερη πληγή του δημοσίου. Με τον ΕΦΚΑ συναλλάσσονται καθημερινά 6,5 εκατομμύρια πολίτες (2,5 εκατ. συνταξιούχοι και 4 εκατ. εργαζόμενοι) και συγκεντρώνει -με βάση τις εκθέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη- το 48% των παραπόνων που αφορούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Οι μέχρι τώρα πρωτοβουλίες εστιάστηκαν στην επιτάχυνση του ρυθμού έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων (και είχαν ως αποτέλεσμα την έκδοση 225.000 κύριων συντάξεων πέρυσι, που αποτελεί αριθμό-ρεκόρ) και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, με επιστέγασμα τον Ενιαίο Αριθμό Εξυπηρέτησης του Πολίτη 1555 που έχει δεχθεί πάνω από 1 εκατ. κλήσεις -εκ των οποίων το 80% περίπου αφορούσε στον ΕΦΚΑ- που έχουν απαντηθεί σε πρώτο επίπεδο σε ποσοστό πάνω από 85%.Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο