Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Η Google να αφαιρεί ανακριβείς πληροφορίες

To Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε οτι η Google πρέπει να αφαιρεί αποδεδειγμένα ανακριβείς πληροφορίες, αρκεί η θιγόμενη πλευρά να έχει πρώτα αποδείξει ότι οι εκάστοτε αναφορές είναι αναληθείς

Οι πολίτες στην Ευρώπη μπορούν να ζητήσουν από την Google να διαγράψει τα αποτελέσματα αναζήτησης σχετικά με τους ίδιους, εάν αποδείξουν ότι οι πληροφορίες είναι «προδήλως ανακριβείς», αποφάσισε σήμερα (8/12) το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι αν κάποιος θεωρεί και μπορεί να αποδείξει ότι υπάρχουν ψευδείς πληροφορίες σε ανάρτηση σε διαδικτυακό μηχανισμό αναζήτησης όπως η Google, θα πρέπει κάθε σχετική αναφορά εκεί να αφαιρείται.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν δύο διαχειριστές επενδύσεων ζήτησαν από την Google να αφαιρέσει τα αποτελέσματα μιας αναζήτησης που έγινε με βάση τα ονόματά τους, η οποία παρείχε συνδέσμους προς ορισμένα άρθρα που επέκριναν το επενδυτικό μοντέλο του ομίλου. Λένε ότι αυτά τα άρθρα περιέχουν ανακριβείς ισχυρισμούς. Η Google αρνήθηκε να συμμορφωθεί, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε εάν οι πληροφορίες που περιέχονται στα άρθρα ήταν ακριβείς ή όχι.

Αλλά στη σημερινή του απόφαση το Δικαστήριο…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο