Επτά τρόποι που η τεχνολογία θα αλλάξει τη ζωή μας τον επόμενο χρόνο

Εδώ και χρόνια, αν όχι δεκαετίες, οι άνθρωποι προσπαθούν τακτικά να αποκρυπτογραφήσουν τις επικεφαλίδες των ειδήσεων τεχνολογίας προκειμένου να καταλάβουν τι συμβαίνει -και τι πρόκειται να συμβεί- στο μέλλον της εκάστοτε βιομηχανίας. Είναι πιθανώς σωστό αν πούμε μάλιστα ότι τα γεγονότα των τελευταίων δύο ετών έχουν προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον κόσμο σχετικά με τα τεχνολογικά νέα.

Από τη διαρκή μεταβολή των δεδομένων σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη έως τις καινοτομίες που έχουν μετατρέψει τις online αγορές σε «εύκολη υπόθεση», η τεχνολογία είναι πλέον έτοιμη να αλλάξει για πάντα τη ζωή μας. Τα τεχνολογικά επιτεύγματα του σήμερα παίζουν πια σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε, ψωνίζουμε, ξεκουραζόμαστε, απολαμβάνουμε τη διασκέδασή μας ή ακόμη ενδιαφερόμαστε για την υγεία μας. Οι καταναλωτές και οι εταιρείες της επόμενης μέρας θέλουν  να γνωρίζουν ποια είναι τα νέα επιτεύγματα που θα αλλάξουν το μέλλον και παρακάτω παρουσιάζουμε τις τεχνολογίες που θα ρυθμίσουν το παιχνίδι, καθώς θα επηρεάσουν και τις δύο πλευρές στους επόμενους μήνες και χρόνια.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι σίγουρα πρώτη στη λίστα, αφού προσφέρει τρομακτικά οφέλη αλλά αντιμετωπίζει και προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί. Η ηθική πλευρά της χρήσης της έχει αποτελέσει αντικείμενο έρευνας και σχολιασμού, αφού υπάρχουν πάντοτε ρίσκα για τους καταναλωτές,…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο