Επετειακή έκδοση για το Land Rover Defender

Η Land Rover θέλοντας να τιμήσει τα 75 χρόνια ιστορίας του Defender αναμένεται να δημιουργήσει μία ξεχωριστή έκδοση του θρυλικού της μοντέλου.

Στις 30 Απριλίου του 1948 η Land Rover συστήθηκε στο αγοραστικό κοινό παρουσιάζοντας στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Άμστερνταμ το πρώτο μοντέλο της, το Defender Series I, με την κατασκευή του να ξεκινά ένα χρόνο πριν.

To 2023 συμπληρώνονται 75 χρόνια από την εμφάνιση του άκρως επιτυχημένου μοντέλου και η βρετανική εταιρεία αποφάσισε να δημιουργήσει μια ειδική έκδοση για να τιμήσει την επέτειο. Η «75th Limited Edition», όπως ονομάζεται, θα διατίθεται τόσο στο Defender 90 όσο και στο Defender 110 και θα διαθέτει στοιχεία τα οποία αφορούν αποκλειστικά σε αυτή.

Συγκεκριμένα, το Defender 75th Limited Edition θα είναι βαμμένο σε πράσινο χρώμα που ονομάζεται «Grasmere Green» και θα έχει στο αμάξωμα και στο εσωτερικό την επιγραφή που θα προσδιορίζει τα 75 χρόνια από την παρουσίασή του.

Επίσης, θα διαθέτει ειδικά σχεδιασμένους για την εν λόγω έκδοση τροχούς, ενώ στο εσωτερικό τού οχήματος το ταμπλό και μέρη στο εσωτερικό των θυρών θα είναι στην ίδια απόχρωση με το αμάξωμα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο