Ενημερώστε το Google Chrome: Προειδοποίηση του κολοσσού προς τους χρήστες λόγω προβλημάτων ασφαλείας

Αν χρησιμοποιείτε το Google Chrome πρέπει να εγκαταστήσετε την τελευταία ενημέρωση ασφαλείας τονίζει ο κολοσσός, καθώς οι χάκερ μπορεί να εκμεταλλευτούν ένα ελάττωμα στο πρόγραμμα περιήγησης για να πλήξουν συστήματα -στόχους.

Η Google αποκάλυψε δύο σημαντικές αδυναμίες στον Chrome και ζητάει από τους χρήστες να κατεβάσουν την τελευταία εκδοχή του προγράμματος περιήγησης. Τα προβλήματα αναφέρθηκαν στην εταιρεία μέσω ανώνυμου μέρους και αξιολογήθηκαν ως «μεγάλης σοβαρότητας».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Δεν έγιναν γνωστές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αν, πού ή πώς εκμεταλλεύτηκαν οι επιτήδειοι τις ευπάθειες-γνωστές ως zero days, καθώς οι προγραμματιστές έχουν «μηδενικές ημέρες» για να διορθώσουν το ελάττωμα πριν το εκμεταλλευθούν κακόβουλοι χάκερ.

Η ενημερωμένη έκδοση θα κυκλοφορήσει για χρήστες Windows, Mac και Linux «τις επόμενες ημέρες/εβδομάδες», ανέφερε η Google σε μια ανάρτηση

Οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν ποια έκδοση χρησιμοποιούν, κάνοντας κλικ στο «Σχετικά με το Google Chrome» στην ενότητα βοήθειας στο πρόγραμμα περιήγησης. Η νέα πιο ασφαλής έκδοση είναι η εξής: 93.0.4577.

Η Google αποκάλυψε επίσης εννέα ακόμη τρωτά σημεία με «υψηλή» σοβαρότητα που επιδιορθώθηκαν στην…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο