«Εμφύλιος» στη Google: Γιατί φεύγουν κορυφαίοι ερευνητές

Ο Σάμι Μπέντζιο, research manager της Google ανακοίνωσε την Τρίτη πως παραιτείται, σύμφωνα με εσωτερικό email που είδε το Reuters, σε ένα νέο πλήγμα για τον τεχνολογικό κολοσσό μετά τις αποπομπές συναδέλφων του που αμφισβήτησαν πρακτικές αξιολόγησης επιστημονικών άρθρων και συμπεριληπτικότητας.

Αν και τουλάχιστον δύο μηχανικοί της Google είχαν παραιτηθεί νωρίτερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποπομπή της ερευνήτριας τεχνητής νοημοσύνης, Τίμνιτ Γκέμπρου, ο Μπέντζιο είναι ο πλέον υψηλόβαθμος εργαζόμενος που αποχωρεί, τονίσει το Reuters.

Η Google επιβεβαίωσε την παραίτηση του Μπέντζιο και το email του. Ο ίδιος δεν απάντησε σε ερωτήματα. Την είδηση είχε αναφέρει νωρίτερα το Bloomberg.

Διακεκριμένος επιστήμονας στη Google, ο Μπέντζιο πέρασε περίπου 14 χρόνια στην εταιρεία και ήταν ένας από τους πρώτους εργαζομένους που συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα γνωστό ως Google Brain, το οποίο εξέλιξε αλγορίθμους κρίσιμους για τη λειτουργία διαφόρων σύγχρονων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Άντριου Νγκ, παλιό μέλος του Brain που πλέον είναι στη Landing AI, είπε πως ο Μπέντζιο είχε ουσιώδη ρόλο στο να προωθήσει την τεχνολογία και ηθική τεχνητής νοημοσύνης. Ένα άλλο από τα ιδρυτικά στελέχη, ο Τζεφ Ντιν,…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο