Δύο έφηβες πέθαναν παίζοντας το viral «παιχνίδι με το μαντήλι» του TikTok – Η παραλλαγή του «blackout challenge»

Ένα 16χρονο κορίτσι στη Γαλλία πέθανε τον περασμένο μήνα επιχειρώντας το viral «παιχνίδι με το μαντήλι». Το συγκεκριμένο «παιχνίδι» είναι μια παραλλαγή του θανατηφόρου «blackout challenge» του TikTok, που έχει στοιχίσει αρκετές ζωές τον τελευταίο χρόνο.

Η Christy Sibali Dominique Gloire Gassaille, η οποία μεγάλωσε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, φέρεται να βρισκόταν στο σπίτι της, όταν δοκίμασε το θανατηφόρο κόλπο. Η επικίνδυνη πρακτική έχει ως εξής: ένα άτομο δένει ένα μαντήλι στο λαιμό του τόσο σφιχτά, μέχρι να φτάσει στο σημείο να ασφυκτιά και να λιποθυμά, με σκοπό να γίνει viral.

Δυστυχώς, όπως και με το «blackout challenge», αυτό το κατόρθωμα μπορεί να περιορίσει τη ροή οξυγόνου στον εγκέφαλο, προκαλώντας επιληπτικές κρίσεις, σοβαρούς τραυματισμούς, ακόμη και θάνατο.

Η Gassaille κηδεύτηκε στις 7 Ιουνίου στο νεκροταφείο Fleury-les-Aubrais, κοντά στο σπίτι της στην Ορλεάνη της Γαλλίας. Ο θάνατος της Gassaille συνεχίζει ένα μοτίβο που υποκινείται από τις προκλήσεις πνιγμού, οι οποίες έχουν γίνει δημοφιλείς στο TikTok.

Ωστόσο, μια αναζήτηση στο TikTok για το «παιχνίδι με το μαντήλι», δίνει το μήνυμα «δεν βρέθηκαν αποτελέσματα».

Στην Αργεντινή τον Ιανουάριο, η 12χρονη Milagros Soto έχασε τη ζωή της επιχειρώντας να κάνει την ίδια θανατηφόρα πρακτική με μια αυτοσχέδια θηλιά, κάτι το οποίο…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο