Δωρεά της ναυτιλιακής κοινότητας στο ΕΚΑΒ και στην ΕΛΑΣ ασθενοφόρων επόμενης γενιάς


Ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ Θεόδωρο Βενιάμη, δωρεά 22 τελευταίας τεχνολογίας ασθενοφόρων από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και τη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ – 20 προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και 2 προς την Ελληνική Αστυνομία.

Η συγκεκριμένη δωρεά έρχεται σε μια απαιτητική περίοδο λόγω της νέας έξαρσης της πανδημίας και αφορά 22 σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα, μάρκας Peugeot μοντέλου Boxer, με σκοπό την περαιτέρω στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Τα προσφερόμενα ασθενοφόρα είναι τα πρώτα στην Ελλάδα που διαθέτουν φορείο ηλεκτρικής υποβοήθησης και κάθισμα μεταφοράς ασθενούς μηχανικής υποβοήθησης, χαρακτηριστικά ασθενοφόρων επόμενης γενιάς.

O φορέας συλλογικής κοινωνικής προσφοράς του ελληνικού εφοπλισμού, ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, πραγματοποιεί αυτή την περίοδο, παρά τις δυσκολίες, δυο εξίσου σημαντικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, το πρόγραμμα προσφοράς κλινοσκεπασμάτων και στα 120 δημόσια νοσοκομεία…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο