Δυσοίωνο κλίμα σε Apple, Meta, Twitter και Amazon, με περικοπές και πάγωμα προσλήψεων

Στο πλαίσιο της οικονομικής αβεβαιότητας ελέω ενεργειακής και επισιτιστικής κρίσης, οι κολοσσοί της τεχνολογίας Apple, Meta, Twitter και Amazon κάνουν τη μία περικοπή μετά την άλλη, παγώνοντας τις προσλήψεις και απολύοντας μεγάλο μέρος του προσωπικού τους.

Μερικές μόλις ημέρες μετά την ολοκλήρωση της πολυσυζητημένης εξαγοράς του Twitter από τον Elon Musk, το κύμα απολύσεων και το πάγωμα των προσλήψεων που ακολούθησε είναι άνευ προηγουμένου – τόσο στο Twitter αυτό καθαυτό, όσο και στις περισσότερες από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας. Η γενικευμένη αυτή τάση περικοπών μόνο ευοίωνη δεν είναι για το μέλλον της οικονομίας.

Ο Elon Musk αλλάζει τα δεδομένα στο Twitter

Το σίριαλ της αγοράς του Twitter από τον Elon Musk είχε αίσιο τέλος για τον 51χρονο επιχειρηματία, όχι όμως για το μισό προσωπικό της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Στο πλαίσιο μίας σειράς αυστηρών περικοπών, λίγες ημέρες μετά την εξαγορά του, το Twitter απαλλάχθηκε από το 50% του προσωπικού του, συμπεριλαμβανομένου, μάλιστα, του προηγούμενου CEO Parag Agrawal, αλλά και εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η κίνηση αυτή συγκέντρωσε ασύλληπτη διχογνωμία, με τον Musk να αναιρεί την απόφασή του λίγα 24ωρα αργότερα, μετά τη διαπίστωση ότι κάποιοι από τους απολυθέντες είχαν πολύ πιο…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο