Δολοφονίες, βιασμοί, βασανιστήρια: Πρώην moderator του TikTok μηνύει την εταιρεία για βλάβες στην ψυχική της υγεία

Μία πρώην εργαζόμενη ως moderator του TikTok, έχει δει ό,τι χειρότερο έχει να προσφέρει το διαδίκτυο. Η Candie Frazier, τώρα, μήνυσε την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης για αμέλεια, ανέφερε το Verge, ισχυριζόμενη ότι ο κολοσσός πλέον των social media αγνόησε την ψυχική ευημερία της ίδιας και των υπολοίπων moderators οι οποίοι παρακολούθησαν «χιλιάδες πράξεις ακραίας και παραστατικής βίας» εν ώρα εργασίας.

Η Frazier είναι μέρος μιας εκκρεμούς ομαδικής αγωγής που κατατέθηκε κατά της ByteDance, στην οποία ανήκει το TikTok, στο Κεντρικό Περιφερειακό Δικαστήριο της Καλιφόρνια. Ενώ εργαζόταν για μια τρίτη εργολαβική εταιρεία, την Telus International, η Frazier και οι συνάδελφοί της έγιναν μάρτυρες αμέτρητων ωρών με προσβλητικά πλάνα, που φέρεται να περιλάμβαναν βιασμό, σκληρότητα κατά ζώων, κανιβαλισμό και δολοφονίες.

Το TikTok δεν έχει απαντήσει ακόμα στην αγωγή και τα όσα περιλαμβάνει. Ωστόσο, η εκπρόσωπος Hilary McQuaide δήλωσε: «Η ομάδα ασφάλειάς μας συνεργάζεται με τρίτες εταιρείες στο κρίσιμο έργο της παροχής βοήθειας στην προστασία της πλατφόρμας και της κοινότητας TikTok, και συνεχίζουμε να επεκτείνουμε μια σειρά από υπηρεσίες ευεξίας, ώστε οι moderators να αισθάνονται ότι υποστηρίζεται ψυχικά και συναισθηματικά».

Οθόνη που γράφγει TikTok και μία μορφή με κουκούλα Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο