Διπλώνει τους ώμους της και «τρομάζει» – Η σπάνια πάθηση που έχουν 17 οικογένειες σε όλο τον κόσμο

Μια γυναίκα έχει γίνει viral στο TikTok, αφού μπορεί να διπλώσει τους ώμους της και έχει αφήσει άφωνους πολλούς χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας, καθώς πάσχει από μια ιδιαίτερα σπάνια πάθηση που επηρεάζει τα κόκαλα, η οποία εντοπίζεται μόνο σε 17 οικογένειες σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει η nypost.com, η 33χρονη Danielle Lewis γεννήθηκε χωρίς κλείδα, αφού πάσχει από κλειδοκρανιακή δυσπλασία, μια σπάνια γενετική πάθηση που εξασθενεί και παραμορφώνει τα δόντια και τα οστά, συμπεριλαμβανομένου του κρανίου, του προσώπου, της σπονδυλικής στήλης, της κλείδας και των ποδιών.

Η Danielle Lewis

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά επηρεάζει μόνο μία σε κάθε εκατομμύριο γεννήσεις, ενώ κάνει τα οστά των ανθρώπων να σχηματίζονται διαφορετικά -μερικές φορές μπορεί και να λείπουν- ή να είναι εύθραυστα.

«Η οικογένειά μου γνώριζε μόλις γεννήθηκα ότι είχα κλειδοκρανιακή δυσπλασία και ότι είχα γεννηθεί χωρίς κλείδα», είπε χαρακτηριστικά σε βίντεο που ανέβασε στο TikTok και ξεπέρασε τα 1,4 εκατομμύρια προβολές. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «υπάρχουν μόνο 17 οικογένειες στον κόσμο που έχουν αυτό το γονίδιο και όλοι συναντιόμαστε μια φορά το χρόνο».

Επίσης, ανέφερε ότι σε ηλικία 11 ετών έκανε εγχείρηση και αφαίρεσε…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο