Γκουρού του διαδικτύου προειδοποιεί: «Το Metaverse ίσως γίνει πιο επικίνδυνο απο τα πυρηνικά όπλα»

Πρωτοπόρος του Διαδικτύου προειδοποιεί ότι ο εικονικός κόσμος του metaverse, σε λάθος χέρια, θα μπορύσε να γίνει η πιο επικίνδυνη τεχνολογία μετά την εφεύρεση των πυρηνικών όπλων.

Πρωτοπόρος του διαδικτύου προειδοποιεί ότι το metaverse (μετασύμπαν) που διαδέχθηκε το facebook «έχει τη δυνατότητα να είναι η πιο επικίνδυνη τεχνολογία από την εφεύρεση των πυρηνικών όπλων» και άνθρωποι όπως ο διευθύνων σύμβουλος Mαρκ Ζούκερμπεργκ «θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν για να κάνουν πλύση εγκεφάλου σε ολόκληρους πληθυσμούς».

Ο Μπράιαν Σάστερ, ιδρυτής της Utherverse, είπε στη Daily Mail πώς οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν κατάχρηση του…μετασύμπαντος για δικό τους όφελος. Ο ίδιος έχει 17 χρόνια εμπειρίας στο μετασύμπαν και δημιούργησε τον δικό του ψηφιακό κόσμο που ονομάζεται Utherverse

«Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την πλύση εγκεφάλου ολόκληρων πληθυσμών και βασικά να τεθούν υπό τον έλεγχο του ανθρώπου που κινεί τα νήματα», είπε ο Σάστερ. «Δεν πιστεύω ότι ο Ζακ ή το Facebook θα καταλήξουν ποτέ να θυσιάσουν χρήματα για το όφελος και τη μακροζωία των ανθρώπων.

Πολίτες «βυθίζονται» στον εικονικό κόσμοΑ.Ρ

Τα χρήματα έρχονται όταν οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι ή θυμωμένοι, [οπότε επιλέγετε] ποιο μονοπάτι [θέλετε] να ακολουθήσετε; Είδαμε…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο