Γκάγκα: 800 ασθενείς έχουν αρχίσει τη θεραπεία με αντιικά χάπια


Στους 800 φτάνουν οι ασθενείς με κορωνοϊό που έχουν ήδη ξεκινήσει τη θεραπεία με τα αντιικά χάπια μολνουπιραβίρης, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Η κυρία Γκάγκα, χαιρετίζοντας την ειδική εκδήλωση (webinar) που πραγματοποιεί το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) για τα αντιικά χάπια στην αντιμετώπιση της λοίμωξης Covid-19, ανέφερε ότι έχουν γίνει περισσότερες από 1.280 αιτήσεις για τα αντιικά χάπια στην ειδική πλατφόρμα. Η αρμόδια επιτροπή έχει ήδη εγκρίνει τις 1.258 αιτήσεις και σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας ήδη 800 κουτιά έχουν παραλειφθεί από ισάριθμους ασθενείς.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να γίνει η αποστολή και των υπολοίπων συσκευασιών μολνουπιραβίρης στις διευθύνσεις που έχουν δηλώσει οι ασθενείς.

Αναφορικά με τη διάθεση αντιικών χαπιών κατά της νόσου Covid-19 η κυρία Γκάγκα σε ξεχωριστή δήλωση της ανακοίνωσε την σύσταση ομάδα εξυπηρέτησης των ασθενών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας «οι ασθενείς με COVID-19 που είναι επιλέξιμοι για τη χορήγηση αντιικών χαπιών κατά της COVID-19, πλέον μπορούν να επικοινωνούν με την Ομάδα Εξυπηρέτησης για τη διαδικασία διάθεσης αντιικών χαπιών κατά της COVID-19 στο email: [email protected].

Υπενθυμίζεται ότι για την παραλαβή του φαρμάκου, οι ασθενείς των οποίων…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο