Γιώργος Λαζόγκας: Το συγκινητικό «αντίο» της συζύγου του

Συγκλονισμένη η σύζυγος του σπουδαίου ζωγράφου Γιώργου Λαζόγκα που έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη

Θλίψη στον χώρο του πολιτισμού έχει προκαλέσει ο θάνατος την Τετάρτη του σπουδαίου ζωγράφου με καταγωγή από τη Λάρισα, Γιώργου Λαζόγκα σε ηλικία 77 ετών.

Η σύζυγός του, η δημοσιογράφος Άννα Μιχαλιτσιάνου αποχαιρέτησε τον Γιώργο Λαζόγκα με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook την οποία συνόδευσε με ένα βίντεο από δημιουργίες του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου.

«Μονάκριβε μου, αγόρι μου, αγάπη μου μοναδική. Χάνω τα λόγια. ενώθηκες με τα Θραύσματα σου και ταξιδεύετε στο δικό σου σύμπαν του χρόνου. Το χθες είναι τώρα και για μας το σήμερα είναι χθες. Η Άννα σου» έγραψε στο συνοδευτικό κείμενο η σύζυγος του Γιώργου Λαζόγκα

Ποιος ήταν ο Γιώργος Λαζόγκας

Ο Γιώργος Λαζόγκας γεννήθηκε στη Λάρισα το 1945.

Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1963-1970) και το 1976 μετέβη στο Παρίσι με υποτροφία της Γαλλικής κυβέρνησης στη ζωγραφική.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 χρησιμοποίησε τη φωτογραφία και τεχνικές τυπώματος, δημιούργησε κολάζ με φωτοαντίγραφα και χρήση σπρέι. Τον απασχόλησε η καταγραφή των διαφορετικών φάσεων της ζωής ενός αντικειμένου καθώς το υπέβαλε σε…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο