Γιατρός του TikTok αποκαλύπτει τι βρήκε μέσα σε αφαλό ασθενή του – Τουλάχιστον 67 είδη βακτηρίων στην περιοχή

Αφαλός. Έχουμε όλοι και η μόνη διαφορά είναι η όψη, εσωτερικός ή εξωτερικός. Ο αφαλός είναι από τα παρεξηγημένα σημεία του σώματός μας. Ειδικά αν σκεφτούμε ότι ήταν το σημείο το οποίο μας κρατούσε στη ζωή μέσα στη μήτρα. Επίσης δεν είναι ασυνήθιστο μερικοί να παραβλέπουν την προσωπική υγιεινή και το τακτικό πλύσιμο που απαιτείται για τη φροντίδα της περιοχής.

Τώρα ο αστέρας του TikTok και γιατρός του NHS, ο Δρ. Karan Rajan (@dr.karanr) έδωσε μια εξήγηση για το τι συνέβη εάν ένας αφαλός δεν καθαρίζεται συχνά. Και σίγουρα δεν θα σας αρέσει.

Στο βίντεό του, μοιράστηκε ένα κλιπ μιας TikToker η οποία κατέγραψε την προσπάθειά της να καθαρίσει τον αφαλό του συζύγου της όταν εκείνος άρχισε να παραπονιέται ότι «πόνεσε» και έμεινε με το στόμα ανοικτό όταν είδε τι υπήρχε μέσα.

Τουλάχιστον 67 είδη βακτηρίων στους αφαλούς μας

«Όλες οι τρύπες από τη σάρκα μπορεί να συσσωρευτούν με ιδρώτα, νεκρά κύτταρα δέρματος, έλαια, ύφασμα ρούχων, βακτήρια και πολλά άλλα», εξήγησε ο Karan Rajan γιατί μπορεί να προκληθεί έκκριση και μόλυνση.

Μια μελέτη του 2012 παρέχει επίσης μια εικόνα για το πώς μπορούν να μολυνθούν οι αφαλοί αν δεν πλυθούν, καθώς έδειξε ότι…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο