Γιατί 84 εκατ. άνθρωποι παρακολουθούν έναν 21χρονο στο TikTok;

Τον λένε Κάμπι Λάμε (Khaby Lame) και ξαφνικά είδε τον εαυτό του από ένα παιδί φτωχών σενεγαλέζων μεταναστών που διαμένει στο Τορίνο να μεταμορφώνεται αίφνης (δηλαδή μέσα σε 15 μήνες) στον αδιαφιλονίκητο «πρίγκηπα» του TikTok με προοπτική εντός μερικών εβδομάδων ή μηνών να γίνει ο αδιαφιλονίκητος «βασιλιάς» του σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο 21χρονος είναι ήδη ο Νο 2 πιο δημοφιλής TikToker στην υφήλιο, με πάνω από 84 εκατ. ανθρώπους για «ακολούθους» και με φόντο εντός του τρέχοντος έτους να έχει ανέλθει στην κορυφή και να καταφέρει να ξεπεράσει την Τσάρλι Ντ’ Αμέλιο, μια 17χρονη μπαλαρίνα από το Κονέτικατ των ΗΠΑ την οποία ακολουθούν 119 εκατομμύρια άνθρωποι.

Πώς το κατάφερε αυτό; Ο Κάμπι γυρίζει μερικά απλά βίντεο με το κινητό του, βίντεο σύντομα και (κυρίως) βωβά καθώς ο ίδιος δεν καταδέχεται να προφέρει ούτε μία λέξη, καθώς όπως αναφέρει «η σιωπή είναι μία διεθνής γλώσσα, εάν θέλεις να επικοινωνείς με όλους δεν χρειάζεται να μιλάς». Το «κόλπο» του φαίνεται να έχει απήχηση καθώς μέσα σε 15 μήνες έχει συγκεντρώσει περισσότερα από ένα δισ. «like» μόνον στο TikTok ενώ στο Instagram πλέον έχει 28 εκατ. «ακολούθους», περισσότερους ακόμη και από την Ιταλή influencer Κιάρα Φεράνι.

Ο Λάμε, που ζει στο…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο