Γερουσιαστές θέλουν από Google και Apple να προστατεύσουν τους αιτούντες αμβλώσεων

(Tero Vesalainen / Getty Images)

Δημοκρατικοί γερουσιαστές από τη Μασαχουσέτη, το Όρεγκον, το Βερμόντ και το Νιου Τζέρσεϊ έστειλαν επιστολές στον CEO της Alphabet, Sundar Pichai και στον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Tim Cook, ζητώντας τους να περιορίσουν τον όγκο των δεδομένων που επιτρέπεται να συλλέγουν οι εφαρμογές στις πλατφόρμες τους, σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τα άτομα που αναζητούν την πραγματοποίηση άμβλωσης.

“Μετά τη διαρροή του προσχεδίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ανατρέπει το Roe v. Wade”, υποστηρίζουν οι γερουσιαστές, “ανησυχούμε ότι οι εισαγγελείς κατά των αμβλώσεων και άλλοι παράγοντες θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν πρόσβαση και να αξιοποιήσουν προσωπικές πληροφορίες—συμπεριλαμβανομένων δεδομένων σχετικά με την τοποθεσία, τη διαδικτυακή δραστηριότητα, υγεία και βιομετρία—με τρόπους που απειλούν την ευημερία όσων ασκούν το δικαίωμα επιλογής τους σχετικά με την πορεία μιας εγκυμοσύνης”.

Οι γερουσιαστές Ed Markey (D-MA), Elizabeth Warren (D-MA), Bernie Sanders (D-VT) και Cory Booker (D-NJ) έστειλαν τις επιστολές στους Pichai και Cook στις 27 Μαΐου. Οι επιστολές είναι πανομοιότυπες, εκτός από συγκεκριμένες αναφορές στο Google Play Store και στο App Store.

Οι γερουσιαστές προειδοποιούν ότι, “σε περίπτωση που το Ανώτατο…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο