Γαλλία: «Καμπάνα» 500 εκατομυρίων ευρώ στη Google γιατί δε συμμορφώθηκε με τους κανόνες

Οι αρχές προστασίας του ανταγωνισμού στη Γαλλία επέβαλαν σήμερα πρόστιμο 500 εκατομμυρίων ευρώ στη Google επειδή δεν συμμορφώθηκε πλήρως με προσωρινές εντολές που είχαν δώσει στο πλαίσιο μιας διένεξης της εταιρείας με ειδησεογραφικούς οργανισμούς της χώρας.

Η γαλλική επιτροπή ανταγωνισμού επέβαλε την Τρίτη πρόστιμο ύψους 500 εκατoμμυρίων ευρώ στην Google διότι δεν συμμορφώθηκε πλήρως με τους προσωρινούς κανόνες που της επέβαλε κατόπιν διαμάχης της με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

ειδησεισ

Μέσα στους δύο επόμενους μήνες ο αμερικανικός κολοσσός του διαδικτύουθα πρέπει πλέον να παρουσιάσει προτάσεις για το πώς θα αποζημιώσει τα πρακτορεία ειδήσεων και άλλα μέσα ενημέρωσης για τη χρήση των ειδήσεών τους. Εφόσον δεν το πράξει, θα αντιμετωπίζει ημερήσιο πρόστιμο 900.000 ευρώ.

Γαλλικοί ειδησεογραφικοί οργανισμοί, μεταξύ των οποίων και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατηγορούν την Google ότι απέφυγε να αρχίσει συνομιλίες μαζί τους ώστε να βρεθεί κοινό έδαφος για την αποζημίωσή τους έναντι της χρήσης των ειδήσεών τους, στη βάση της πρόσφατης οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί των λεγόμενων «γειτονικών δικαιωμάτων».

Η γαλλική υπόθεση εστίασε στο κατά πόσον η Google παρέβη τους προσωρινούς κανονισμούς της αρχής ανταγωνισμού της Γαλλίας,…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο