Βόλος: Προσοχή! Έχασε 3.500 € μέσω facebook – Τι συνέβη

Νέα διαδικτυακή απάτη με θύμα έναν Βολιώτη σημειώθηκε εντός του Μαΐου, μέσω social media και ο συμπολίτης έχασε ποσό 3.500 € που έδωσε ως προκαταβολή για αγορά τροχόσπιτου, που δεν είδε ποτέ!

Ο παθών έκανε μήνυση κατ’ αγνώστων στην Αστυνομία και ο εισαγγελέας ανέθεσε προκαταρκτική για τον εντοπισμό των δραστών στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Σύμφωνα με την καταγγελία του συμπολίτη, βρήκε την αγγελία μέσω του Marketplace στο FB, πήρε τηλέφωνο στο κινητό που εμφανιζόταν, μίλησε με άγνωστο και μετά από συνεννόηση κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό ποσό 3500 € ως προκαταβολή, με την προϋπόθεση να του σταλεί το τροχόσπιτο.

Ωστόσο, οι μέρες περνούσαν, το τροχόσπιτο δεν το παρέλαβε ποτέ, ενώ ο αριθμός που είχε μιλήσει με τον άγνωστο ήταν απενεργοποιημένος… Τότε κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη και πήγε στην Αστυνομία για να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων.

Μέσω της προκαταρκτικής ζητείται να εντοπιστούν ο κάτοικος του κινητού τηλεφώνου, που πιθανόν είναι αλλοδαπός τρίτης χώρας και ο δικαιούχος του τραπεζικού λογαριασμού που κατατέθηκαν τα χρήματα, όπως και να γίνουν έρευνες για τυχόν εντοπισμό των αγνώστων δραστών.

Πηγή: magnesianews.gr

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο