Βρετανία: Απαγόρευσε το TikTok σε όσους εργάζονται για την κυβέρνηση

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τελικά το TikTok σε όσα άτομα εργάζονται για την κυβέρνηση, καθώς υπάρχουν φόβοι για διαρροή ευαίσθητων προσωπικών και όχι μόνο δεδομένων, που ενδέχεται να βρεθούν στα χέρια τρίτων.

«Προχωρούμε σε ένα σύστημα όπου οι κυβερνητικές συσκευές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο σε εφαρμογές τρίτων μερών που περιλαμβάνονται σε μια προεγκεκριμένη λίστα», είπε χαρακτηριστικά στη Βουλή των Κοινοτήτων ο υπουργός Επικρατείας Όλιβερ Ντάουντεν, του οποίου το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

«Aπαγορεύουμε τη χρήση του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές», με «άμεση ισχύ», τόνισε, λέγοντας ότι υπάρχει κίνδυνος σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ευαίσθητα δεδομένα σε ορισμένες πλατφόρμες.

Μάλιστα, η εφημερίδα Sunday Times ανέφερε το Σαββατοκύριακο ότι ειδικοί σε θέματα κυβερνοασφάλειας συνέστησαν στη κυβέρνηση να απαγορεύσει την εφαρμογή αυτή.

Έτσι, με αυτή την κίνηση το Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθεί το παράδειγμα άλλων χωρών, μεταξύ άλλων οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, που προχώρησαν σε παρόμοια απόφαση για την εν λόγω εφαρμογή.

Το τελεσίγραφο των ΗΠΑ

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal και άλλες αμερικανικές εφημερίδες, ο Λευκός Οίκος έχει θέσει ένα τελεσίγραφο στην εφαρμογή: αν το TikTok παραμείνει στην ιδιοκτησία της κινεζικής ByteDance, θα απαγορευθεί στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για την…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο