«Βγαίνει από την εντατική» ο 11χρονος με σύνδρομο MIS-C, λέει ο πατέρας του


Εξιτήριο παίρνει από την εντατική ο 11χρονος από τη Μυτιλήνη με σύνδρομο MIS-C. «Θα τον βγάλουν από ό,τι μου είπαν. Βγαίνει από την εντατική. Θα πάει σε θάλαμο κανονικά», δήλωσε ο πατέρας του παιδιού. Με MIS-C διαγνώστηκε ο 11χρονος ο οποίος εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του συνδρόμου τρεις ημέρες μετά το πρώτο αρνητικό τεστ κορωνοϊού. «Τα συμπτώματα εμφανίστηκαν όπως ακριβώς τα είπαν. Απλώς όχι σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που λένε δυο εβδομάδες. Ήταν σε τρεις μέρες, τέσσερις. Είχε πυρετό για δύο μέρες 38-39 μετά πήγε στα δέκατα 37,5», επισήμανε ο πατέρας του 11χρονου στο Mega.

Το παιδί κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο Μυτιλήνης εκεί όπου οι γιατροί διαπιστώνουν πως 10 μέρες μετά τη νόσο, ο κορωνοϊός του προκάλεσε πνευμονική εμβολή.

«Το Σάββατο τον πήγα του βρήκαν την φλεγμονή. Το πρώτο που είδαν στην αρχή. Αλλά μετά κάτι με τις εξετάσεις κάτι περίεργο τους φάνηκε. Αξονική ξανά και βρήκαν ότι είχε εμβολή και στον πνεύμονα. Κάλεσαν αεροπλάνο και τον κατέβασαν Αθήνα», σημείωσε.

Ανεμβολίαστους τούς βρήκε ο κορωνοϊός την πρώτη φορά, με τον 11χρονο να το περνά ασυμπτωματικά. Τη δεύτερη φορά όμως οδηγήθηκε μέχρι την εντατική…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο