Αυστραλία: Ψηφίστηκε ο νόμος για πληρωμές σε ΜΜΕ από Google και Facebook

Ψηφίστηκε στην Αυστραλία νόμος που βάζει τη Google και το Facebook να πληρώνουν για ειδησεογραφικό περιεχόμενο που εμφανίζεται στις πλατφόρμες τους.

Οι αμερικανικοί τεχνολογικοί κολοσσοί είχαν αντιτεθεί έντονα στον εν λόγω νόμο, με το Facebook να μπλοκάρει όλες τις ειδήσεις στην πλατφόρμα του για την Αυστραλία και τη Google να απειλεί με απόσυρση της μηχανής αναζήτησής της από τη χώρα. Ωστόσο το Facebook ανακάλεσε μετά από διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση ενώ η Google άρχισε να κλείνει συμφωνίες με οργανισμούς ΜΜΕ.

Όπως γράφει το BBC, ο νόμος πέρασε με τροποποιήσεις που καθιστούν δυνατόν για το Facebook και τη Google να μην υπόκεινται στον κώδικα αυτόν. Ωστόσο και οι δύο εταιρείες έχουν δεσμευτεί πως θα καταβάλλουν πληρωμές σε κάποιους μεγάλους αυστραλιανούς εκδοτικούς οργανισμούς, εκτός πλαισίου κώδικα. Οι συμφωνίες αυτές έχουν εκληφθεί ως συμβιβασμός από τους τεχνολογικούς κολοσσούς.

Ο νόμος αυτός θεωρείται ως σημαντικό τεστ για παρόμοιους νόμους που ετοιμάζονται ή μπορεί να ετοιμαστούν στο μέλλον σε άλλες χώρες, για να…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο