Από το «www» στο AI – Οι κορυφαίες προβλέψεις του εφευρέτη του παγκόσμιου ιστού που έκλεισε 35 χρόνια

«Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον θα έχουμε προσωπικούς βοηθούς τεχνητής νοημοσύνης που θα γνωρίζουν την κατάσταση της υγείας μας και όλο το ιστορικό μας. Θα μπορούμε να έχουμε τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων μας, ενώ παράλληλα δεν αποκλείεται να δούμε μία από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας να χρεοκοπεί».

Αυτές είναι μερικές από τις προβλέψεις για το μέλλον του διαδικτύου από τον εφευρέτη του παγκόσμιου ιστού, Τιμ Μπέρνερς-Λι, ο οποίος στις 12 Μαρτίου του 1989 πρότεινε τη δημιουργία του παγκόσμιου ιστού (www) και έφερε την εκρηκτική ανάπτυξη του ίντερνετ.

Ο Μπέρνερς-Λι πριν από 35 χρόνια εργαζόταν στο CERN, το ελβετικό ερευνητικό κέντρο σωματιδιακής φυσικής, και θεωρείται ο εφευρέτης της τεχνολογίας που άλλαξε τον κόσμο.

Γεννημένος στο Λονδίνο, είναι αυτός που δημιούργησε το πρωτόκολλο http (hypertext transfer protocol), δηλαδή τη «γλώσσα» επικοινωνίας των υπολογιστών στο διαδίκτυο και, παράλληλα, επινόησε έναν τρόπο αναγνώρισης κάθε εγγράφου, αποδίδοντάς του ένα μοναδικό παγκόσμιο αναγνωριστικό.

O Τιμ Μπέρνερς-Λι

Ο ίδιος θυμάται πώς ήταν ο παγκόσμιος ιστός πριν από 35 χρόνια. «Όταν ξεκίνησε, δεν μπορούσα να προβλέψω ότι θα γινόταν αυτή η αλλαγή», δήλωσε στο CNBC. Ωστόσο, όπως είπε, μπορούσε να δει τα σημάδια ότι ο…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο