Αποχωρήσεις υψηλόβαθμων στελεχών από την Tesla


Η Tesla έχασε ακόμη ένα κορυφαίο στέλεχος από το νέο ευρωπαϊκό εργοστάσιο που κατασκευάζεται κοντά στο Βερολίνο, σύμφωνα με την Automotive News Europe.

Ο Marcel Jost, αποχώρησε από την αυτοκινητοβιομηχανία τον περασμένο μήνα, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk επισκέφθηκε εσπευσμένα τη Γερμανία, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ο λόγος για την αποχώρησή του δεν έγινε μέχρι τώρα γνωστός και λάβετε υπόψη πως ο Jost δεν ήταν καθόλου διαθέσιμος για σχόλια, ανέφερε με νόημα η πηγή.

Ο Jost είχε εργαστεί κατά το παρελθόν στη Daimler ως επικεφαλής της ασφάλειας και της περιβαλλοντικής διαχείρισης της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Στουτγάρδη. Εργάστηκε επίσης για την Daimler στην Κίνα για αρκετά χρόνια, ενώ, χρίστηκε επικεφαλής στους τομείς της ποιότητας της Tesla στη Γερμανία τον Μάρτιο του 2020.

Προτού καταλαγιάσει η σκόνη από την αποχώρηση του Jost, άλλο ένα στέλεχος αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετικούς δρόμους με την Tesla. Ο λόγος για τον Jerome Guillen, ο οποίος είχε πολυετή προσφορά στον αμερικανικό κολοσσό.

Ο Gullen, διαθέτει πλούσια εμπειρία στον χώρο της αυτοκίνησης και από το 2010 άνηκε στην οικογένεια της Tesla, προσφέροντας μεταξύ άλλων από τη θέση του Προέδρου στο τμήμα Tesla Heavy Trucking. Πρόκειται για τον άνθρωπο που επέβλεπε εκ του σύνεγγυς την εξέλιξη του Tesla Semi, του ηλεκτρικού ημιφορτηγού με τα 800 χλμ….

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο