Απάτες με φθηνά i-phone και playstation στο Facebook

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε οργανωμένο κύκλωμα, το οποίο διέπραττε απάτες μέσω αγγελιών πώλησης κινητών τηλεφώνων και playstation στο Facebook.

Σε αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα τη Δευτέρα στη Γλυφάδα και στην Αγία Βαρβάρα συνελήφθησαν τρεις άντρες και μία γυναίκα, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε για ακόμα ένα άτομο που αναζητείται από την Ασφάλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος τουλάχιστον από το μήνα Ιούνιο του έτους 2021 είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα, διαπράττοντας απάτες και πλαστογραφίες μέσω ανάρτησης αγγελιών πώλησης κινητών τηλεφώνων (κυρίως i phone) και παιχνιδομηχανών (playstation) στο Facebook.

Βίντεο – ντοκουμέντο:

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης, τα μέλη της συμμορίας αναρτούσαν στο Facebook, αγγελίες πώλησης συγκεκριμένων ηλεκτρονικών συσκευών μεγάλης καταναλωτικής απήχησης (κυρίως κινητά τηλέφωνα και παιχνιδομηχανές), σε χαμηλότερες τιμές συγκριτικά με αυτές της αγοράς, προκειμένου να προσελκύσουν τα υποψήφια θύματα.

Τις αγγελίες με τις φωτογραφίες των υποτιθέμενων προς πώληση προϊόντων τις αναρτούσαν σε διαφορετικά εικονικά προφίλ που δημιουργούσαν για το σκοπό αυτό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Οι υποψήφιοι αγοραστές που ενδιαφέρονταν για αυτά τα προϊόντα, επικοινωνούσαν μέσω γνωστής εφαρμογής μηνυμάτων προκειμένου να ενημερωθούν για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των προϊόντων,…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο