Ανοιχτό το ενδεχόμενο για άρση του πιστοποιητικού εμβολιασμού από τα τέλη Μαρτίου στη Γαλλία


Οι γαλλικές αρχές πιστεύουν ότι υπάρχουν «λόγοι να ελπίζουμε» ότι «στα τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου θα μπορέσουμε να άρουμε το πάσο εμβολιασμού», λόγω της βελτίωσης της υγειονομικής κατάστασης , δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Γκαμπριέλ Ατάλ. «Το επίπεδο του αριθμού νοσηλευομένων παραμένει πολύ υψηλό, υψηλότερο από το ρεκόρ που είχαμε δει την άνοιξη του 2020, αλλά στις προβλέψεις που κάνουμε (…), υπάρχουν λόγοι να ελπίζουμε ότι σε αυτόν τον χρονικό ορίζοντα η κατάσταση θα έχει βελτιωθεί αρκετά ώστε να μπορέσουμε να άρουμε αυτά τα τελικά μέτρα», είπε. Στο μέτωπο του αριθμού των κρουσμάτων, «η πτώση είναι ξεκάθαρη, εδώ βρισκόμαστε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο καθηγητής Αλέν Φισέρ, ο επικεφαλής της εμβολιαστικής εκστρατείας στην χώρα, εκτίμησε από την πλευρά του σήμερα ενώπιον της Γερουσίας ότι η άρση του πάσου εμβολιασμού είναι δυνατή «μέχρι τα τέλη Μαρτίου» στις αρχές «Απριλίου» εάν μια σειρά προϋποθέσεων εκπληρωθούν.

«Από επιστημονική και ιατρική άποψη, χρειαζόμαστε μειωμένο ποσοστό επίπτωσης, βρισκόμαστε στο 2.500. Μειωμένο σημαίνει σημαντικά λιγότερα, τουλάχιστον 10 ή 20 φορές λιγότερα, αλλά υπάρχουν στοιχεία του πλαισίου, αν δώσουμε έναν αριθμό δεν θα βγάζει νόημα», είπε.

Μίλησε επίσης για την ανάγκη «να έχει υποχωρήσει η υπέρμετρη πίεση…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο