«Έχω μόνο ένα στήθος»: Η ιστορία της 25χρονης που έγινε viral στο TikTok – Οι γιατροί δεν ήξεραν από τι πάσχει

Η 25χρονη Rebecca Butcher αποφάσισε να μοιραστεί με τους χρήστες του TikTok το πρόβλημα υγείας, που την κάνει να διαφέρει από την πλειοψηφία των γυναικών. Πάσχει από το σύνδρομο Poland, κοινώς από ανισομαστία: το ένα στήθος της είναι κανονικά αναπτυγμένο, ενώ το άλλο όχι. Αυτό είναι και το χαρακτηριστικό του συνδρόμου, επιστημονικά η μερική ή ολική απλασία του μείζονα θωρακικού μυ και η απλασία ή υποπλασία του μαστού, περιλαμβανομένης και της θηλής.

Μέχρι όμως να ενηλικιωθεί και να αρχίσει να ψάχνει στο Google κανένας γιατρός δεν μπορούσε να καταλάβει τι της συνέβαινε. Σε ηλικία 13-14 ετών και μετά στα 17 είχε πάει σε πολλούς γυναικολόγους με ειδίκευση στο μαστό οι οποίοι της έλεγαν ότι δεν θα έπρεπε να ανησυχεί καθώς η εφηβεία δεν είχε τελειώσει.

«Παρατήρησα ότι στην εφηβεία, το ένα μου στήθος μεγάλωνε και το άλλο όχι», εξήγησε η 25χρονη Βρετανίδα στο βίντεο που έχει περισσότερες από 2,3 εκατομμύρια προβολές. «Έτσι πήγα στο γιατρό μου και μου είπαν: “Δεν έχεις τελειώσει ακόμα την εφηβεία, δεν είναι τίποτα, το στήθος θα μεγαλώσει. Είναι φυσιολογικό για τις γυναίκες να έχουν το ένα στήθος μεγαλύτερο από το άλλο. Έλα ξανά σε λίγα χρόνια αν δεν έχει αλλάξει τίποτα”»…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο