Έρχονται τα υβριδικά εμπορικά κέντρα – Ποιες οι αλλαγές

Οι αλλαγές που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες στην καθημερινότητα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα θα είναι ραγδαίες εξαίρεση δεν θα αποτελέσουν τα εμπορικά κέντρα, γεγονός που αναγνωρίζουν αλλά και αναμένουν και οι καταναλωτές. 

Μια εικόνα των μεγάλων αλλαγών μέσα στην επόμενη δεκαετία δίνει η τελευταία έκθεση της Ericsson με θέμα «Δέκα καυτές καταναλωτικές τάσεις για το 2030», στα ευρήματα της οποίας περιγράφεται το πώς θα είναι το εμπορικό κατάστημα σε μερικά μόλις χρόνια από σήμερα. Με αλλά λόγια θα είναι υβριδικό. Δηλαδή θα έχει και φυσική παρουσία αλλά μέσω των νέων τεχνολογιών δημιουργεί δεδομένα που ακόμη και σήμερα εντυπωσιάζουν. Γυαλιά Επαυξημένης Πραγματικότητας, αδιάβροχα γυαλιά Εικονικής Πραγματικότητας, απτικές ολόσωμες φόρμες και γάντια αφής θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος του εξοπλισμού των καταναλωτών όταν επισκέπτονται εμπορικά κέντρα το 2030. Οι καταναλωτές θα μπορούν να απολαμβάνουν παγκόσμιες εμπειρίες, αλληλεπιδράσεις και κοινωνικές συνδέσεις σε ένα δικτυωμένο φυσικό περιβάλλον που βρίσκεται κοντά στο σπίτι.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η έκθεση, η συντριπτική πλειονότητα όσων υιοθετούν σήμερα νέες τεχνολογίες, αναμένει ότι το 2030 θα βιώσουμε μια θεαματική βελτίωση της αγοραστικής εμπειρίας, καθώς ένα υβριδικό μείγμα τεχνολογίας με δυνατότητα συνδεσιμότητας, θα είναι ενσωματωμένο σε πραγματικά φυσικά περιβάλλοντα, αποτελώντας κοινό στοιχείο…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο