Άντζελο Μοριόντο: Ποιος ήταν και γιατί τον τιμά με doodle η Google

Άντζελο Μοριόντο: Η Google τιμά τα 171 χρόνια από τη γέννηση του εφευρέτη της μηχανής espresso

Η Google τιμά με το σημερινό της doodle τον εφευρέτη Άντζελο Μοριόντο. Ο Μοριόντο (6 Ιουνίου 1851 – 31 Μαΐου 1914) είναι Ιταλός εφευρέτης, ο οποίος κατοχύρωσε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της παλαιότερης μηχανής espresso, το 1884.

Ο Άντζελο Μοριόντο καταγόταν από μια επιχειρηματική οικογένεια. Ο παππούς του ίδρυσε μια εταιρεία παραγωγής λικέρ που συνέχισε ο πατέρας του Giacomo, ο οποίος αργότερα ίδρυσε τη γνωστή εταιρεία σοκολάτας “Moriondo and Gariglio” μαζί με τον αδελφό του Agostino και τον ξάδερφό του Gariglio. Ο Άντζελο αγόρασε το Grand-Hotel Ligure στο κέντρο της πόλης Piazza Carlo Felice και το American Bar στη Galleria Nazionale της Via Roma.

Ο Μοριόντο παρουσίασε την εφεύρεσή του στη Γενική Έκθεση του Τορίνο το 1884, όπου της απονεμήθηκε το χάλκινο μετάλλιο. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας απονεμήθηκε για μια περίοδο έξι ετών στις 16 Μαΐου 1884 με τον τίτλο «Νέες μηχανές ατμού για την οικονομική και στιγμιαία παρασκευή ροφημάτων καφέ, μέθοδος «A. Moriondo». Το μηχάνημα κατασκευάστηκε στην πραγματικότητα από έναν μηχανικό ονόματι Martina, που εργαζόταν…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο